Kaffe minskar risken för bröstcancer, föreslår forskningsstudien

ScienceDaily – Nyligen publicerad forskningsstudie visar att kaffedrinkare njuter av inte bara smaken på sitt kaffe men på samma sätt en minimerad fara för cancer med deras kopp. Mycket mer djupgående forskningsstudie som publicerades 10 maj i Biomed Centrals Open Gain Access till Journal Breast Cancer Research Study visar att dricka kaffe särskilt minskar faran för antiestrogenresistent östrogenreceptor (ER) -negativ bröstcancer.

Forskare från Sverige jämförde livsstilselement såväl som kaffeanvändning mellan kvinnor med bröstcancer såväl som åldersmatchade kvinnor utan. De upptäckte att kaffedrinkare hade en lägre förekomst av bröstcancer än kvinnor som sällan drack kaffe. Ändå upptäckte de på samma sätt att ett antal livsstilar påverkade bröstcancerfrekvensen, såsom ålder vid klimakteriet, träning, vikt, utbildning samt en hushållshistoria med bröstcancer. När de hade ändrat sina data för Real Madrid Tröja att redogöra för dessa andra element upptäckte de att den Montpellier HSC Tröja skyddande påverkan av kaffe på bröstcancer endast var mätbar för ER-negativ bröstcancer.

Gruppen från Karolinska Institutet förklarade att ”Det finns ofta motstridiga information om de användbara effekterna av kaffe – när vi jämförde våra resultat med en tysk forskningsstudie fann vi att deras data visade exakt samma trend, men anslutningen var mycket svagare . Vi föreslår att detta kan ha något att avsluta med metoden som kaffet förbereddes, eller vilken typ av bönor som föredrogs. Det är osannolikt att den skyddande påverkan beror på fytoöstrogener som finns i kaffe med tanke på att det inte fanns någon minskning av förekomsten av ER-positiv cancer i denna studie. ”

Så även om det är uppenbart att kaffe kan ha användbara effekter för att skydda kvinnor från ER ogynnsam bröstcancer är det exakta systemet såväl som föreningar som ingår ännu inte, såväl som inte alla typer av kaffe är desamma.

Story Source:
Ovanstående berättelse trycks om (med Real Betis Balompie Tröja redaktionella anpassningar av ScienceDaily -personal) från material som levereras av BioMed Central, med hjälp av Eurekalert!, En tjänst av AAAS.

Journalreferens:
Jingmei Li, Petra Seibold, Jenny Chang-Claude, Dieter Flesch-Janys, Jianjun Liu, Kamila Czene, Keith Humphreys samt per hall. Kaffeanvändning modifierar risken för östrogenreceptor ogynnsam bröstcancer. bröstcancerforskning, 2011 länk

Leave a Reply

Your email address will not be published.