av Matt Weik

Den som har haft en menisk tår som kräver operation vet att de aldrig vill gå igenom det igen !!! Och nu kanske de inte behöver. Forskare säger att övervakad träningsterapi kan Real Sociedad Tröja vara lika effektiv som att ha operation för medelålders individer. Detta kan vara en lättnad för många av er eftersom förekomsten av en menisk tår har blivit mer och mer vanligt. I själva verket visar statistik att i genomsnitt går cirka två miljoner människor över hela världen under kniven för att fixa knäproblem årligen med många individer som hittar liten fördel.

Forskare från Norge och Danmark samlade 140 vuxna från två olika sjukhus för en ny studie. De såg till att försökspersonerna led av degenerativa menisk tårar genom att använda en MR -skanning för att verifiera problemet. Medelåldern för individerna i studien var 50 år gammal.

För studien delades gruppen av deltagarna i två olika grupper. Den första gruppen fick artroskopisk kirurgi på sin delade menisk följt av övningar som de skulle utföra hemma för att hjälpa till med återhämtningsprocessen och återstärkning av knäet. Den andra gruppen skulle träna 2-3 gånger varje vecka i totalt 12 veckor under övervakning.

Efter 12 veckor noterades att den totala lårstyrkan i gruppen som utövade under övervakning utan operation visade förbättringar. Utöver den en styrka faktor som noterades fanns det inga andra skillnader mellan grupperna när man kontrollerade smärta, livskvalitet och knäfunktion. Forskarna följde sedan upp med alla individer två år efter studien och fann att det inte fanns några biverkningar med någon grupp som påverkade deras menisk.

Vad denna studie visar är att det Sydkoreas herrlandslag i fotboll Tröja inte finns någon fördel med att gå under då kniven för en menisk tår jämfört med ett övervakat träningsprogram med fokus på knähälsa och styrka. Som visas kan muskelstyrkan fortfarande förbättras genom ett träningsprogram jämfört med artroskopisk kirurgi. Detta kan ha något att göra med musklerna som omger knäet blir starkare och ger extra stabilitet för knäkapseln trots meniskens tår. Denna studie var på kort sikt och forskare nämnde att de måste göra mer utvärdering för att se vad de långsiktiga effekterna är såväl som att Qatars herrlandslag i fotboll Tröja kolla in ett bredare åldersintervall bland befolkningen som lider av menisk tårar.

Forskarna påpekade att denna studie skulle ge medvetenhet till alla som att gå under kniven kanske inte är den bästa lösningen. Medan ortopedi, läkare och vårdgivare snabbt pressar människor att luta sig mot operation, kan du genom enkel övervakad träning genom att resultaten kan vara desamma utan möjligheten till problem som följer med vissa operationer. Detta är inte nyheter som det medicinska samfundet vill höra som knäoperation är en årlig industri på flera miljarder dollar.

Letar du efter mer forskningsspotlights? Kolla in IML -forskningsbloggen här på DigitalMuscle.com

Källa:
Nina Jullum Kise, May Arna Risberg, Silje Stensrud, Jonas Ranstam, Lars Engebretsen, Ewa M Roos. Träningsterapi kontra artroskopisk partiell meniskektomi för degenerativ menisk tår hos medelålders patienter: randomiserad kontrollerad studie med två års uppföljning. BMJ, 2016; i3740 doi: 10.1136/bmj.i3740

Leave a Reply

Your email address will not be published.