Barnen kommer snart att gå tillbaka till skolan, vilket indikerar att morgnarna bara blev mycket mer hektiska. Men innan du får tag på en munk på väg ut genom dörren – eller hoppa över frukosten tillsammans – kommer det att äta en näringsrik frukost är möjligt. Och det behöver inte vara tidskrävande.

Genom att spendera bara några minuter på Meal Danmarks herrlandslag i fotboll Tröja Prep tidigare i veckan kan du äta en fyllande, läcker frukost redo att gå på nolltid alls. Och det är bra nyheter med tanke på att ny forskning har funnit att hoppa över frukost kan orsaka näringsgap i viktiga näringsämnen som kalcium, C -vitamin och vitamin D. Dessutom har hoppning av frukost kopplats till en nedgång i skolprestanda hos barn.

För att hjälpa dig att packa in den mest näring på kortast tid, vände vi oss till experterna och fick dem att dela sina toppval för att smaka på frukostar på livliga morgnar.

Vad gör en näringsmässigt komplett frukost?

Målet med varje frukost måste vara att förse dig med en näringsrik måltid som bränslar dig för dagen framöver. En frukost fylld med komplexa kolhydrater, proteiner och friska fetter ger en stor balans mellan näringsämnen som din kropp behöver tillsammans med långvarig energi.

I köp för att ge dig själv den bästa chansen att äta en balanserad frukost är planering framåt nyckeln. “Att ha balanserade, fylla frukostalternativ som redan är förberedda kan hjälpa dig att spara tid, pengar och hålla dig på rätt spår med dina hälsomål,” beskriver Andrea Goergen, MHS, RDN, LDN, ägare av Cultivate Healthy.

Här är fem balanserade frukostalternativ att njuta av på dina livliga morgnar i skolan:

3-ingrediens chiapudding

För en fiberrik, fyllande frukost rekommenderar Dr. Lisa Leslie-Williams, PharmD, en holistisk wellness-expert och grundare av den inhemska livsstylisten, att piska upp en snabb och enkel chiapudding. ”Chiafrön är en riktig supermat med bara en uns bestående av 10 gram fiber, mycket mer än vad du hittar i många spannmål och till och med frukt och nötter. Detta gör Chia Pudding till en fyllning och kraftfull start på varje dag. ”

För att göra denna grundläggande frukost, placera ¼ kopp chiafrön i en murburk med 1 kopp mjölk tillsammans med en stänk av lönnsirap och kyl sedan över natten. “På morgonen, toppa chia-pudding med frukt eller nötter om så önskas och du är redo att gå,” tillägger Leslie-Williams. Detta recept kan anpassas för att integrera en mängd mjölkalternativ från kokosmjölk till muttermjölk och gör två portioner. Och med tanke på att det här receptet är tillverkat i en murburk, kan du bara ta tag i en sked och ta burken med dig för det bästa alternativet på resan.

Ugnsbakad frittatas

Ägg är en proteinrik frukost häftklammer, men att göra ägg på livliga morgnar är inte alltid möjligt. Det är där den här ugnsbakade frittata kommer in. Inte bara är det här framställningsreceptet packat med fyllande protein för att hjälpa till att tillfredsställa hunger, utan den ger ett enkelt sätt att passa in mycket mer grönsaker till din morgon också. “Frittatas är i allmänhet en bakad omelett och ett bra sätt att integrera alla grönsaker du har till hands från lök, till grönkål, tomater eller till och med zucchini,” delar Goergen.

För att göra en grundläggande frittata, vispa sex ägg tillsammans med en stänk mjölk, en kopp hackade grönsaker (vilken sort som helst kan fungera) och en handfull ost om så önskas. Häll sedan blandningen i en smord 9-tums fyrkantig bakform och baka i cirka 20 minuter vid 400 grader F.

När du är förberedd kan du njuta av din frittata färskt ur ugnen eller klippa den i enskilda portioner och lagra den i kylskåpet eller frysen. “Du kan tina frysta frittata i kylen över natten och värma upp på morgonen för en rejäl, hälsosam frukost som levererar energin och fibern för att hålla dig fram till lunch,” tillägger Goergen.

Yoghurtparfait

Tror du att göra en parfait i utvecklingen kommer att orsaka en fuktig frukost? Tänk om! Kulinarisk näringsexpert Laura M. Ali, MS, RD delar ett grundläggande hack som gör det bästa alternativet för yoghurtälskare.

“Blanda en stor behållare med vanlig grekisk yoghurt med färska eller frysta bär och chiafrön och dela detta mellan enskilda containrar som är kylskåpssäkra, som Mason -burkar,” säger hon. “Blanda sedan hackade valnötter och granola i små mellanmålspåsar och tejpa dem till toppen av burkarna för att blanda in när du är redo att äta.” Portabiliteten hos Mason Jars gör detta till ett enkelt frukostalternativ på resan medan ingredienserna bara är den perfekta blandningen för att driva din kropp. “Du får fördelen med magert protein, kalcium, fiber, antioxidanter och friska växtbaserade Omega 3-fettsyror för att starta att starta dagen,” tillägger Ali.

Frukostkakor

Vem skulle inte vilja äta kakor till frukost? Tyvärr kommer du inte att greppa en standardkaka från en automatiska tillverkare på Costa Ricas herrlandslag i fotboll Tröja en hektisk morgon att driva din kropp på det perfekta sättet. Men dessa smakade frukostkakor kan tillfredsställa din söta tand medan du ger dig den näring du behöver. ”Kombinera fullkornshavre med mutterSmör och banan, tillsammans med tillägg som nötter eller chokladchips gör för en frukostkaka full av protein och fiber, ”delar Goergen.

För att göra ett parti frukostkakor, kombinera 1 medelstora banan tillsammans med 1 ägg, en nypa vanilj och ½ kopp vanlig grekisk yoghurt eller en OGC Nice Tröja mutter som du väljer till en höghastighetsblandare eller matprocessor. Blanda 1 kopp havre mjöl i en separat skål tillsammans med en tesked bakpulver och en nypa salt. Blanda ihop för att skapa din “cookie deg” och vika till tillägg som chokladchips eller hackade nötter om så önskas. Placera dengen på en smord bakplåt och baka vid 400 grader F i 15-18 minuter. Frukostkakor kan njuta av idealiska bort eller förvaras i ett kylskåp i upp till fem dagar.

Smoothies

Smoothies är ett bra grepp-och-gå-alternativ, men att förbereda dem kan vara tidskrävande-såvida du inte känner ett grundläggande trick. För snabba smoothies, tänk framåt genom att hugga och lägga till dina ingredienser i små frys-säkra påsar. Frys bara de enskilda portionerna och när du är redo för din smoothie, häll innehållet i den frysta påsen i mixern, tillsätt vatten eller mjölk och blanda. Och precis så har du en smoothie redo att gå på mindre än två minuter.

För att se till att din smoothie håller dig full, kom ihåg en avgörande detalj. ”Ett av de största smoothie -misstag som folk gör är att bara lägga till frukt och is. Var noga med att lägga till lite protein och friskt fett för att hålla dig fullare längre, ”delar Goergen. Att använda grekisk yoghurt kan vara ett bra sätt att förbättra proteininnehållet, medan tillägg som avokado och muttersmör kan göra för en krämig, tjock smoothie rik på fyllning, växtbaserade fetter och fiber.

Denna information är endast för utbildningsändamål och är inte avsedd som ersättning för medicinsk diagnos eller behandling. Du får inte använda denna information för att diagnostisera eller behandla ett hälsoproblem eller tillstånd. Kontrollera alltid med din läkare innan du ändrar din diet, ändrar dina sömnvanor, tar kosttillskott eller startar en ny fitnessrutin.

Erin Palinski-Wade, RD, CDE, LDN, CPT

Erin Palinski-Wade, RD, CDE, CPT är en nationellt erkänd näring, diabetes och fitnessexpert som visar upptagna individer hur man kan få tid för hälsa. Hon är grundare och ägare av det New Jersey-baserade Vernon Nutrition Center, en näringsrådgivningsgrupp som specialiserat sig på vikthantering, diabetes och familjens näring. Hon är författare till flera publikationer inklusive “2 -dagars diabetesdiet” (Reader’s Digest), “Love Your Age” (Prevention/Rodale) och “Belly Fat Diet for Dummies” (Wiley). Som vanlig medieekspert har Erin dykt upp på sändningsmedier som “The Dr. Oz Show”, “The Doctors”, “The Early Show” och MSNBC och talar regelbundet på konferenser och evenemang över hela landet. Erin utsågs också till en av de “bästa hälsoinflytande 2018” av Women Fitness Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.