av Matt Weik
Jag är en tilläggsjunkie. Jag älskar allt nytt och spännande från pre-workouts, till BCAA, till proteiner, till fettförbränningar, till allt däremellan. En produkt som jag aldrig riktigt tittade på så mycket, men ändå verkade öka, var benbuljongprotein. Många paleo -dieter inkluderar benbuljong, så jag tänkte att jag skulle göra lite grävning och pröva lite. Här är vad jag hittade.
Vad är benbuljongprotein?
Benbuljongprotein skapas faktiskt genom att laga ben, senor och ligament av kyckling (eller gräsmatade nötköttben) under hög värme och tryck. Det du har kvar är en vätska full av näringsämnen som sedan kan förvandlas till ett pulver för bekvämlighets skull eller drack som den är. Denna proteinkälla är sojafri, mejerifri och glutenfri-alla saker som många människor letar efter i dag.
Ungefär 22-gram skopa benbuljongproteinpulver ger dig cirka 90 kalorier, noll gram kolhydrater, ett gram fett och 20 gram protein. I det stora tingen är det ganska imponerande med tanke på att du skulle få ungefär samma mängd protein i ett normalt vassleproteinpulver som du skulle köpa (ge eller ta några gram). Förutom makronäringsprofilen får du också aminosyror såväl som saker som glukosamin och kondroitin för att förbättra den totala ledhälsan.
Det som är intressant är att från den enda 22-gram-skopa proteinet skulle det motsvara cirka 2,5 koppar av den flytande benbuljongversionen. Så du kan konsumera mindre vätska och volym och uppnå samma näringsvärde.
Vilka är fördelarna med att använda benbuljongprotein?
Det finns ett stort antal människor som börjar komma ifrån vassleprotein och gå mot olika proteinkällor som växtbaserat protein. Benbuljong är bara ett annat alternativ de kan lägga till i sin lista, särskilt om de har specifika dietbehov, problem och allergier.
Benbuljongprotein har förmågan att förbättra ledhälsan (som nämnts tidigare), hjälp i viktminskning på grund av att proteinkällan är låg i kalorier, minskar inflammation i kroppen tack vare aminosyran glycin som är närvarande, samt minskar hunger och hunger och Förbättra mättnad på grund av det höga proteininnehållet.
Ska du lägga till den i din proteinblandning?
Är det värt att försöka? Jag tror det. Det ger dig en annan fjäder att lägga i ditt mössa och ger dig fler alternativ för ditt proteinintag. Vissa människor blandar sitt benbuljongprotein med vatten, mjölk, juice, muttermjölk (mandel eller cashew) och kokosmjölk, medan vissa till och med lägger pulvret i sina bakade varor (som kakor, muffins, kakor, brownies), spannmål, smoothies eller havregryn.
Uppenbarligen skulle du vilja få en benbuljongproteinsmak som bäst skulle likna smaken på vad du lägger till den till. Så till exempel vill du använda ett chokladbenbuljongproteinpulver om du planerade att sätta det i brownies eller en chokladkaka smet. Om du går i något som havregryn kan du vara lite mer flexibel på dina smakalternativ och grenas ut i smaker som banan, kanel eller vanilj.
Medan smaken av benbuljongprotein inte är fantastisk, har jag verkligen försökt sämre vassleproteinpulver på marknaden från vissa välkända tillverkare. Alla benbuljongproteinmärken som jag har provat köpte jag chokladsmaken – inte bara för att jag gillar choklad i allmänhet, utan för att hålla smakerna desamma att jämföra. Hade jag ett märke som jag gillade bäst? Ja. Men skulle jag använda någon av de jag försökte om jag var tvungen att? Säkert.
Vad är nackdelen med benbuljongproteinet?
Den största oroen för de flesta kommer att bli priset. Ben buljongproteinpulver är ungefär dubbelt så mycket som ett vassleproteinpulver. Visst, du kan göra din egen benbuljong genom att koka benen själv (och många gör det), men det kan ta dig upp till 48 timmar tills den är redo att konsumera. Av den anledningen kommer Saudiarabiens herrlandslag i fotboll Tröja många att tvingas mot den pulveriserade LOSC Lille Tröja versionen av ren bekvämlighet. Och jag kan inte skylla på dem, jag skulle göra samma sak eftersom jag är för lat för att göra min egen.
Skulle detta vara mitt första val att ta in mer protein för att få mager muskelmassa? Vid den prispunkten skulle jag definitivt säga nej. Men som en alternativ eller en addition-till-produkt, då absolut.
Slutligen måste vi förstå det faktum att det inte finns några specifika studier Olympique Marseille Tröja på benbuljongprotein. Alla studier som gjorts har varit på de näringsämnen som finns från själva benbuljongen. Förhoppningsvis på vägen kommer vi att ha lite solid och konkret information om de verkliga fördelarna med benbuljongprotein som ett tillägg och om det verkligen är användbart att använda, eller om du skulle kunna kasta dina pengar ner på toaletten och kan få dessa näringsämnen från en billigare källa. svaret kommer med tiden.